Om bloggen

Denne bloggen tar sikte på å gi gode råd og tips på veien ut av depresjonen. Jeg har ingen formell utdanning innen psykologi eller helsefag, men baserer mine råd på bøker skrevet av fagfolk. Kildehenvisninger vil bli gitt, og du kan også finne en liste over anbefalte bøker under egen fane.

Dette er en blogg som tar for seg depresjon med fokus på mestring, motivasjon og forebyggende tiltak. Tematisk ønsker jeg å holde meg unna det samfunnspolitiske. Dette er ikke et sted for diskusjon av problemer i norsk psykiatri, overgrep i det norske helsevesen eller lignende.

Snarere vil bloggen fungere som ei slags arbeidsbok på veien ut av depresjonen.  Det er viktig for meg å fokusere på det positive og på det som er hensiktsmessig for min bedring.

Jeg har blitt diagnostisert med tilbakevendende depressiv lidelse av moderat grad, og kommer ikke til å gå inn på mer alvorlige psykiske sykdommer/lidelser.

Håpet er at bloggen kan være til hjelp for andre med depresjon og for de som rett og slett ønsker å få et bedre og klarere innblikk i sin egen psykiske helse. Jeg tror alle og enhver kan ha godt av å sette seg litt nærmere inn i hvordan hjernen og det kognitive fungerer og påvirker vår virkelighetsoppfattelse.

Følg meg gjerne på Twitter og/eller Facebook.

Toppbildet er tegna av min tidligere psykolog og omhandler ABC-modellen, omtalt i Lykketyvene. Hvordan overkomme depresjon av Torkil Berge og Arne Repål og i dette blogginnlegget.

Reklamer

2 svar til Om bloggen

  1. Paul Chr Hansen sier:

    Hei.
    Holder du fortsatt kurs i kogneti terapi?
    Mvh Paul Chr Hansen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s